KOLAY PROFİTEROL
Malzemeler:
- 20 adet kedidili bisküvi (Pötibör bisküvi de olabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt (sosu için)
- 3 yemek kaşığı un (sosu için)
- 1 su bardağı şeker (sosu için)
- 4 yemek kaşığı kakao (sosu için)
- 1 paket vanilya (sosu için)
- 1 paket sütsüz rende çikolata (sosu için)
- 100 gr Sana margarin
Hazırlanışı:
- Sosu için, derin bir tencerede sütü, unu ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Pişen sosun yarısını ayrı bir kâseye ayırın.
- Tencerede kalan sosun içine rendelenmiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip bir taşım orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Sos kıvamına gelince ateşten alıp, içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip iyice karıştırın.
- Hazır hale gelen çikolata sosu soğumaya bırakın.
- Kâsenin içine aldığınız beyaz sosun içine vanilyayı ilave edip karıştırın ve sosu soğutun.
- Yayvan bir kâseye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup iyice karıştırın.
- Kedidili bisküvileri bu sosa batırıp iyice ıslatın. Daha sonra servis tabağına dizin.
- Üzerine ilk önce beyaz sosu, daha sonra çikolatalı sosu döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
Arzuya göre krem şanti ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 20 adet kedidili bisküvi (Pötibör bisküvi de olabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt (sosu için)
- 3 yemek kaşığı un (sosu için)
- 1 su bardağı şeker (sosu için)
- 4 yemek kaşığı kakao (sosu için)
- 1 paket vanilya (sosu için)
- 1 paket sütsüz rende çikolata (sosu için)
- 100 gr Sana margarin
Hazırlanışı:
- Sosu için, derin bir tencerede sütü, unu ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Pişen sosun yarısını ayrı bir kâseye ayırın.
- Tencerede kalan sosun içine rendelenmiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip bir taşım orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Sos kıvamına gelince ateşten alıp, içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip iyice karıştırın.
- Hazır hale gelen çikolata sosu soğumaya bırakın.
- Kâsenin içine aldığınız beyaz sosun içine vanilyayı ilave edip karıştırın ve sosu soğutun.
- Yayvan bir kâseye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup iyice karıştırın.
- Kedidili bisküvileri bu sosa batırıp iyice ıslatın. Daha sonra servis tabağına dizin.
- Üzerine ilk önce beyaz sosu, daha sonra çikolatalı sosu döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
Arzuya göre krem şanti ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder