9 Şubat 2012 Perşembe

mozaik balkabaklı

1 kg balkabağı
2 su b. tozşeker
petibör bisküvi
1 poşet kremşanti
1 çay b. süt
1 çay b. ceviz
arzuya bağlı muz
HAZIRLANIŞI:
Balkabaklarını buharda haşlayın. Ezin.
Diğer tarafta tavaya şekeri alıp karemel
haline getirin. İçine ezilmiş balkabaklarını,
kırılmış ceviz ve doğranmış bir tane muzu
ekleyin. Kıvamını yine parçalanmış bisküvi
ile ayarlayın. Streç filmi veya fırın poşetini
ortadan açarak bir zemin hazırlayın. Petibör
bisküvileri yanyana 7 tane dizin. 3 sıra 7 tane
bisküvi dizin.(kısa tarafı 3 uzun tarafı 7 olan
bir dikdörtgen ortaya çıkacak)hazırladığınız
karışımı ortadaki bisküvilerin üzerine alıp üçgen
şekli verin. poşeti kenarlardan kaldırarak bisküvileri
iç harcın üzerine kapatın. poşeti üzerine sarıp kısa
bir müddet buzdolabında soğutun. kremşanti ile sütü cırpın üzerine süsleyin

Hiç yorum yok: