5 patates
1 çay b. bezelye
2 havuç
4 kornişon turşu
1 haşlanmış yumurta
1 tutam maydanoz
1 kase süzme yoğurt
3 çorba k. mayonez
1 diş sarımsak
limon suyu,zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayıp ezin. içine limon suyu
ve zeytinyağı ekleyin.üzerini süslemek için
bu karışımdan bir portakal kadar ayırın.
bu karışımı dikdörtgen
bir pişirme kalıbina boşaltıp ortasını açın.
doğranmış turşu,maydanoz,yumurta ,havuç
bezelye karışımını içine döküp üzerini kapatın.
bu şekilde buzdolabında bir saat dinlendirip
ters çevirin. üzerini sarımsaklı yoğurt ve mayonez
karışımı ile sıvayın.ayırdığınız patatesten toplar
yapıp üzerine yerleştirin. kenarlarını zeytin ve
maydanoz ile süsleyin. bu şekilde de buzdolabında
bir saat dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder