9 Şubat 2012 Perşembe

patates topları

  • 5 patates
    1 çay b. bezelye
    2 havuç
    4 kornişon turşu
    1 haşlanmış yumurta
    1 tutam maydanoz
    1 kase süzme yoğurt
    3 çorba k. mayonez
    1 diş sarımsak
    limon suyu,zeytinyağı
    HAZIRLANIŞI:
    Patatesleri haşlayıp ezin. içine limon suyu
    ve zeytinyağı ekleyin.üzerini süslemek için
    bu karışımdan bir portakal kadar ayırın.
    bu karışımı dikdörtgen
    bir pişirme kalıbina boşaltıp ortasını açın.
    doğranmış turşu,maydanoz,yumurta ,havuç
    bezelye karışımını içine döküp üzerini kapatın.
    bu şekilde buzdolabında bir saat dinlendirip
    ters çevirin. üzerini sarımsaklı yoğurt ve mayonez
    karışımı ile sıvayın.ayırdığınız patatesten toplar
    yapıp üzerine yerleştirin. kenarlarını zeytin ve
    maydanoz ile süsleyin. bu şekilde de buzdolabında
    bir saat dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: